Heerlijk weekje.. - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Laura Hanemaaijer - WaarBenJij.nu Heerlijk weekje.. - Reisverslag uit Willemstad, Curaçao van Laura Hanemaaijer - WaarBenJij.nu

Heerlijk weekje..

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

25 September 2012 | Curaçao, Willemstad

Bon Tardi,

Het is weer tijd voor een update!
Het bezoek van mijn ouders is voorbij gevlogen en was echt erg leuk! Jammer dat zij vandaag weer naar huis moesten.

Vorige week zaterdag ging ik naar mijn ouders toe in het hotel waarna ik hun heb mee genomen om mijn kamer te laten zien. Zij vonden het een erg warm hok, dat is het ook, maar ach ik ben er al aan gewend! ;-). Daarna zijn we de stad in gegaan naar de ‘pondjesbrug’ en hebben we wat gegeten. Echt laat is het niet geworden, m’n ouders waren namelijk erg moe van de reis, dus weer terug naar het hotel waarna zij naar bed gingen en ik een ‘ Goud & Fout’ feestje had. Waar ik de vorige keer ook over heb geschreven (inclusief de link van het filmpje). Het feestje was erg geslaagd en iedereen liep er zeer charmant gekleed bij.

De dag erna naar een klein strandje, Playa Lagun, gereden met mijn ouders. Ik was hier al eerder geweest en vond het een aanrader. Gelukkig vonden zij het ook de moeite waard en hebben we zelfs tijdens het snorkelen een schildpad van erg dichtbij gezien! Super leuk. Die avond heerlijk gegeten bij de Gouverneur.

Helaas stond op maandag weer een werkdag voor de deur en hebben mijn ouders bij het hotel op het strand gerelaxt. Die nacht sliep ik bij mijn ouders, want de volgende dag was mijn verjaardag!! Allemaal heel erg bedankt voor jullie cadeautjes en felicitaties via kaarten, berichtjes, facebook, mailtjes en ook op mijn waarbenjij.nu. Ik voelde me echt jarig en dat had ik niet verwacht. Tijdens het ontbijt heb ik de verhalen uit de kaarten voorgelezen en de cadeautjes uitgepakt. Later die ochtend hebben mijn moeder en ik met dolfijnen gezwommen. Wat een belevenis was dat, echt heel gaaf! Zo lief en zacht, echt heel leuk. Hier hebben we ook foto’s van, ik moet nog even een laptop van iemand lenen om deze foto’s online te zetten, zo kunnen jullie ook een beetje meegenieten. (Een groot deel van de foto’s heb ik nu ook eindelijk op een webalbum gezet, dus de lezers zonder facebook kunnen ook eindelijk wat foto’s bekijken! ;-) ). Na het zwemmen heerlijk op het strand bij het hotel gelezen en die avond een verjaardagsmaal genuttigd bij Pirate Bay. Hier gingen we uiteten voor natuurlijk mijn verjaardag en de trouwdag van mijn ouders. Een erg leuke avond inclusief vuurwerk in de toetjes! Waarvan we er ook nog eens twee van het huis kregen, dat maak je niet vaak mee hoor hier op Curaçao haha!

De volgende dagen woensdag tot en met vrijdag moest ik helaas weer aan het werk en heb ik na mijn werk lekkere fruitshakes gedronken bij het hotel waar mijn ouders verbleven.
Woensdag avond moest ik van een aantal lieve huisgenootjes vrijhouden om nogmaals mijn verjaardag te vieren. Die avond werd ik meegenomen en getrakteerd om een avondje Cabana, was erg gezellig!
Vanaf donderdag tot en met afgelopen nacht (maandag op dinsdag nacht) heb ik heerlijk bij mijn ouder gelogeerd. In de hotelkamer kon ik gewoon onder mijn deken slapen, dat was wel weer even geleden! Heerlijk die airco.. helaas ben ik nu wel verkouden, maar ach dat gaat wel weer over.

Afgelopen zaterdag ben ik eerst even wezen winkelen met mijn ouders, wat mijn vader wat minder leuk vond! ;-) Eindelijk weer eens een jurkje gekocht (ik was namelijk al aan het afkicken) en een zomerse hoed. Vervolgens zijn we door gereden naar Cas Abou, een strandje vlak bij Playa Lagun. Een heerlijk dagje gerelaxt in de zon.
Die avond zijn we vroeg naar bed gegaan, want de volgende dag stond de boottrip naar Klein Curaçao op het programma. Half 6(!) ging de wekker en om 6.15 uur werden we opgehaald. Om 7 uur vertrok de boot, om rond half 9 te arriveren bij Klein Curacao. Wat een drama was de heen reis. We vaarden met de boot tegen de golven in, waardoor de boot alle kanten op ging. Veel mensen hingen over de zijkanten van de boot om ‘de visjes te voeren’. Ook mijn moeder en ik waren zacht gezegd niet erg fit! Mijn vader had zoals gewoonlijk nergens last van en vond het ‘ deinen’ wel lekker.
Op Klein Curaçao aangekomen waren we de heenreis snel vergeten. Wat een prachtig eiland! Hagelwit zand (want pijn deed aan de ogen) en een prachtige zee. Bij aankomst genoten van een ontbijt en tussen de middag een BBQ. Rond 16.00 uur vertrok de boot weer terug. Gelukkig vaarden we nu met de golven mee, dus zeeziekte was niet aan de orde.

Gisteren nog een dagje vrij gehad om gezamenlijk te genieten van de laatste dag. Helaas was deze erg bewolkt, dus hebben mijn moeder en ik ’s ochtends eerst ‘ grote schoonmaak’ gehouden in mijn kamer, wat winkeltjes gekeken in Punda en boodschappen gedaan om mijn lege koelkast weer een beetje te vullen. ’s Middags wel naar het strand geweest, maar ook nu ontbrak de zon. Vandaag (dinsdag) is het hier zelfs koud, het is rond de 23 graden en de zon is ver te zoeken. Vannacht heeft het vanaf 3 uur tot 8 uur non stop geregend. Het blijkt dus wel dat Curacao ‘ huilt’ omdat mijn ouders weg gingen! ;-). Ik slaap vannacht weer in mijn warme kamer, dat is vast wel weer even wennen. Het nieuwe bezoek staat ook al bijna voor de deur, want 17 oktober komen Carola en Steef, dat schiet dus al lekker op! :-D

Hopelijk zijn jullie weer een beetje op de hoogte! Blijf vooral de leuke reacties plaatsen, ik vind het erg leuk om deze te lezen.

Een groot deel van de foto's staan op: https://picasaweb.google.com/104728215050015167402/Curacao2012?authuser=0&feat=directlink
Helaas staan ze (nog) niet allemaal in de juiste volgorde!

Een aantal mensen vroegen mij het adres, het adres is niet van mij persoonlijk, maar wel het adres waar alle post van alle studenten heen gaat:

Wereldstage Curaçao
t.a.v. Laura Hanemaaijer
Scharlooweg 75
Willemstad, Curaçao

Postcodes kennen ze hier niet :-).

Veel liefs,
Laura

• 26 September 2012 - 09:49

Sabrina:

Klinkt super laura! Lekker dat je zo genoten hebt met je ouders. Op naar de volgende visite voor jou :) Geniet ervan! Xxx

• 26 September 2012 - 12:03

Joke:

Ha laura,

Heb net je moeder gesproken ze heeft het heerlijk gehad!
    Ze gaat nu proberen de dag wakker door te brengen, dat word nog lastig!
    Veel plezier nog.

Groetjes Jook

• 26 September 2012 - 12:29

Carola:

Haa zussie,

Klinkt weer heerlijk!!! Paps en mams hebben ook genoten!
    Nou nog 3weekjes dan komen wij, heb er ook veel zin zin!:)

Xx..

• 26 September 2012 - 12:54

Milene:

Klinkt allemaal heel leuk lau!
    Gelukkig voelde je daar zo ver van huis ook nog jarig.;)
    Have fun nog daar! En heel veel plezier met de visite die nog komt! XX

• 26 September 2012 - 18:48

Ada:

Hoi Laura
    Wat een leuk verhaal weer!
    Volgens mij heb je het super leuk daar!!
    Geniet er maar lekker van veel plezier nog .

• 26 September 2012 - 19:00

Elly (van Den Berg):

Ha Laura,

Ik lees net dat je jarig geweest bent. Dus, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat gezellig dat je ouders er ook waren om dit met je mee te vieren.
    Vlgs mij heb je het super naar je zin, leuk om te lezen wat je zoal doet. Geniet er nog van en de groetjes.

• 27 September 2012 - 22:13

Stefanie :

Hoi hoi!
    Weer een erg leuk verhaal :) Lijkt me super om met dolfijnen te zwemmen, ga ik ook ooit nog eens doen! Zal zo even je foto's bewonderen, al zie ik op facebook ook al wel wat voorbij komen natuurlijk!
    Die boot zou ook niets voor mij zijn, gelukkig was dat de heenreis en kon je even bijkomen.
    Veel plezier en tot de volgende update :)

Jeffrey & Stefanie